Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Δελτίο τύπου σχετικά με τη συνάντηση με το Δήμαρχο Αγίων Θεοδώρων κ. Σοφία

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ 28/1/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα το πρωί στο δημαρχείο των Αγίων Θεοδώρων συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Σοφίας και ο πρώην Δήμαρχος Λουτρακίου –Περαχώρας κ. Παύλος Παύλου.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Παύλου και σκοπό είχε να ανταλλαγούν απόψεις για το κρίσιμο θέμα των συνενώσεων των Δήμων στα πλαίσια του σχεδίου «Καλλικράτης».

Το κλίμα στην συνάντηση ήταν εξαιρετικό και οι δύο αυτοδιοικητικοί συμφώνησαν σε μία κοινή εξελικτική πορεία για την δημιουργία του νέου Δήμου Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων.

Αναπτύχθηκε μία σειρά αναπτυξιακών αλλά και αυτοδιοικητικών επιχειρημάτων που καθιστούν αναγκαία την δημιουργία των νέων διευρυμένων Δήμων. Συμφώνησαν ότι στην κρίσιμη αυτή στιγμή η αυτοδιοίκηση δεν έχει ανάγκη από πολώσεις, αλλά από διάλογο και σχέσεις αλληλεγγύης και συνεργασίας ανάμεσα στους πολίτες της Κορινθίας, με στόχο την βελτίωση της ποιότητα ζωής των δημοτών και την δημιουργία ισχυρών δήμων ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Επαναβεβαίωσαν για μία ακόμα φορά την βούληση των δύο πλευρών να προχωρήσουν μαζί και να ζητήσουν μέσω του σχεδίου «Καλλικράτης» την συνένωση τους.

Για το σκοπό αυτό δεσμεύτηκαν να κάνουν ό,τι χρειαστεί και να εξαντλήσουν παράλληλα τον διάλογο στα θεσμικά όργανα με όλους τους Δήμους του νομού.

Η αυτοδιοίκηση αλλά και η κοινωνία αυτή την στιγμή έχουν ανάγκη από λύσεις και όχι από αλληλοεκτοξευόμενες ιαχές πολέμου.

Για την Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση

Παύλος Παύλου