Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010 - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Ένα χρόνο μετά...

Εδώ είμαστε και πάλι, αγαπητοί φίλες και φίλοι, ένα χρόνο μετά τις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010, που δώσαμε τον καλό και έντιμο εκλογικό αγώνα.

Όπως πάντα, έτσι και τότε, είπαμε μόνο αλήθειες.

Επαναλάβαμε και ενημερώσαμε για όσα σοβαρά πολιτικά ,διαχειριστικά και οικονομικά λάθη διαπιστώσαμε και αναδείξαμε κατά την περασμένη Δημοτική τετραετία Δημαρχίας Γ. Γκιώνη.

Επισημάναμε με αριθμούς την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία οδήγησαν τον Δήμο, με αποφάσεις για δάνεια, με αλόγιστες σπατάλες, όπως και την απραξία έργου και την ως εκ τούτου ανάγκη τους για οικειοποίηση των αγώνων μας. Αγώνες για έργα που σχεδιάσαμε και προετοιμάσαμε, χρηματοδοτήσεις των οποίων διεκδικήσαμε και πετύχαμε από το κράτος και από ευρωπαϊκά προγράμματα , έργα που παραδώσαμε άλλα σε εκτέλεση και άλλα σε διαδικασίες δημοπράτησης.
Έργα που τα βρήκαν σε όλα έτοιμα.

Έργα που κάποια δεν αποπεράτωσαν καν και άλλα που με το «ταλέντο» που τους διέκρινε, εκτόξευσαν το κόστος κατασκευής τους ακόμη και στο τριπλάσιο.

Επιστήσαμε την προσοχή όλων για τις τραγικές συνέπειες που θα είχε στον τόπο πιθανή συνέχεια της θητείας του κ. Γκιώνη.

Αναφερθήκαμε επίσης και στην απειρία των άλλων δύο συνδυασμών Λογοθέτη και Πετρίτση, οι οποίοι ναι μεν θήτευσαν από θέσεως συμβούλων στην τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αλλά το αξίωμα του Δημάρχου που φιλοδοξούσαν να κατακτήσουν, ήταν πολύ βαρύ, ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες, εφαρμογής του νόμου «Καλλικράτη», κατάργησης της Νομαρχίας, μεταφοράς αρμοδιοτήτων στους Δήμους, έλλειψης προσωπικού, οικονομικής κατάστασης του Δήμου, χρεωκοπίας της Ανωνύμου Δημοτικής Επιχείρησης και όλα αυτά σε μία παραπαίουσα και υπερχρεωμένη αν όχι χρεωκοπημένη οικονομία της χώρας.

Στις εκλογές φωνάξαμε δυνατά ότι:
«Eίναι ώρα ευθύνης για όλους μας»
Η φράση απετέλεσε το κεντρικό μας μήνυμα.


Ο λαός του Δήμου μας επέλεξε τον συνδυασμό του κ. Λογοθέτη την Β’ Κυριακή ως Δημοτική Αρχή με 51,74 % έναντι 48,26 % του κ. Γκιώνη.

Παραθέτουμε εδώ τα αποτελέσματα Α’ Κυριακής που οι συνδημότες μας επέλεξαν τον συνδυασμό του κ. Λογοθέτη να εισέλθει στον επαναληπτικό γύρο της Β’ Κυριακής, εντελώς συγκυριακά, όπως εμείς πιστεύουμε, για 47 ψήφους, και να εκλεγεί τελικά Δημοτική Αρχή.

Αποτελέσματα Α’ Κυριακής Δημοτικών εκλογών 7ης Νοεμβρίου 2010

ΓΚΙΩΝΗΣ:______4.422 (33,80%)
ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ:___3.184 (24,34%)
ΠΑΥΛΟΥ:______ 3.137 (23,98%)
ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ:____ 1.712 (13,08%)
ΦΟΡΤΗ:_________ 629 (4,81%)

Σήμερα -ένα χρόνο μετά- δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε για όσα είπαμε προεκλογικά.
Ο χρόνος είναι αρκετός πλέον για να δώσει σαφή δείγματα, και για την πορεία της Δημοτικής Αρχής του κ. Κ. Λογοθέτη.

Η άγνοια και η απειρία στο μεγαλείο τους.
Ούτε μία ερώτηση δεν μας απεύθυναν, τα γνώριζαν όλα.

Μέχρι σήμερα, ναι μεν ανακοίνωσαν, μετά από έλεγχους των υπηρεσιών, την τραγική οικονομική κατάσταση που παρέλαβαν από τον κ. Γκιώνη, επιβεβαιώνοντας κατά γράμμα όσα προεκλογικά αναφέραμε, αλλά όμως αδυνατούν να δώσουν λύσεις, αναλώνονται σε ημίμετρα και διστακτικά βήματα και αυτά με απελπιστική καθυστέρηση.

Γενικώς δείχνουν ατολμία, αβεβαιότητα και άγνοια κινδύνου. Οι επιπόλαιοι και άστοχοι χειρισμοί διαδέχονται ο ένας τον άλλον.

Ο τρόπος αντιμετώπισης των εταιρικών σχέσεων Δήμου –Casino είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντα και της κοινοπραξίας αλλά και των εργαζομένων.

Και όλα αυτά σε ένα διάστημα που ο χρόνος είναι αδυσώπητος σε διεκδικήσεις, στην προσέλκυση τουρισμού, σε χρηματοδοτήσεις από Ευρωπαϊκά προγράμματα, σε επαναδιαπραγματεύσεις με πιστωτικά ιδρύματα, διεκδικήσεις από τον αναπτυξιακό νόμο, και στην εν γένει αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων μας, ώστε να βελτιωθεί η οικονομική μας κατάσταση και να επανέλθει ο Δήμος σε παλαιότερες εποχές.

Η έλλειψη σιγουριάς, οργάνωσης, συντονισμού και η απουσία ενιαίου πολιτικού λόγου, όπως και οι εσωτερικοί κλυδωνισμοί, παραπέμπουν και περιγράφουν εικόνα ενός παραπαίοντος σχήματος χωρίς στιβαρότητα, αποφασιστικότητα, αλλά και με παντελή αδυναμία προγραμματισμού στόχων και υλοποίησης έργου.

Εμείς στην Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση, πιστοί στις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και στην πρόσφατη εντολή που πήραμε στις τελευταίες εκλογές, θα είμαστε παντού, στα δημοτικά συμβούλια, στα διοικητικά συμβούλια των δημοτικών εταιριών, στις επιτροπές, στις τηλεοράσεις, στις εφημερίδες, στο δρόμο, αλλά είμαστε και εδώ, σε αυτή την θέση, να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του Δήμου, να ελέγχουμε τον Δήμαρχο και την πλειοψηφία του, και να σας ενημερώνουμε με κείμενα και αποδεικτικά στοιχεία για την πορεία όλων μας.

Περιμένουμε τα ερωτήματα σας, τις επισημάνσεις σας για να ανοίξουμε πάλι ένα πολιτικό διάλογο, με ανταλλαγή απόψεων διαμόρφωσης προτάσεων αλλά και κατάθεσης τους στα δημοτικά συμβούλια προς όφελος της δημοκρατίας και του τόπου.