Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Μαθήματα «καπελώματος» και παραπληροφόρησης … Συνέχεια

Μετά την προσπάθεια οικειοποίησης έργων της δικής μας διοίκησης, το σήριαλ του «όλα δικά μας» συνεχίζεται.

Για μία ακόμη φορά οι κάτοικοι του Δήμου μας «πληροφορήθηκαν» από τα δελτία τύπου του Δήμου ότι σύσσωμο το Δημοτικό μας συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Δημάρχου για τις επερχόμενες συνενώσεις στα πλαίσια εφαρμογής του Καποδίστρια 2.

Σε προηγούμενη συνεδρίαση ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Μάρκελλος είχε κατηγορήσει τον κ. Γκιώνη για φασίζουσα νοοτροπία και για εφαρμογή «χουντικών μεθόδων» με αφορμή συγκεκριμένες του συμπεριφορές, που έχουν εκδηλωθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του. Tο πιο πιθανό είναι οι περισσότεροι που βρισκόμασταν εκείνη τη στιγμή μέσα στην αίθουσα του Δ.Σ., αλλά και εκείνοι που παρακολούθησαν τη συγκεκριμένη συνεδρίαση από την τηλεόραση τους να σκέφτηκαν ότι κάτι τέτοιο είναι υπερβολικό.

Λίγες ημέρες αργότερα όμως, ακριβώς οι ίδιες οι πρακτικές της Δημοτικής αρχής του κ. Γκιώνη πείθουν ότι τα παραπάνω λόγια του κ. Μάρκελλου έχουν σημαντικά στοιχεία αλήθειας.

Η Δημοτική αρχή, λοιπόν, χωρίς καμία ντροπή και ενώ επί μακρόν αδιαφορούσε, παρά τις αιτιάσεις μας, για τη συζήτηση του καυτού θέματος του Καποδίστρια 2 μας ανάγκασε στο τέλος να θέσουμε με δική μας πρωτοβουλία το θέμα για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της 29/10/2009.

Ο ίδιος έκανα την εισήγηση στο Δ.Σ. εκ μέρους των μελών που υπέγραψαν την αίτηση συζήτησης. Με επιχειρήματα εισηγήθηκα την μη συνένωση σε έναν Δήμο με την Κόρινθο, ενώ παράλληλα δικαιολόγησα την αποδοχή συνένωσης με τον δήμο Αγ. Θεοδώρων. Απόσπασμα της εισήγησης αυτής πιθανόν να παρακολουθήσατε σε προηγούμενη μου ανάρτηση. Εισήγηση σχετική έκανε και ο Δήμαρχος. Το αποφασιστικό τελικά διαμορφώθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Εν τούτοις έκπληκτοι διαβάσαμε την άλλη ημέρα στις εφημερίδες με πηχυαίους τίτλους «τα κατορθώματα» του Δημάρχου. Ότι όλοι εμείς δηλαδή, αποδεχτήκαμε και ψηφίσαμε την πρόταση του, που δεν ήταν άλλη παρά αυτή που είχαμε εισηγηθεί εμείς.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. Τι να πει κανείς; Τα έγραψα και στην ανάρτηση της 31/10/2009 και τα κατήγγειλα και στη συνεδρίαση της 12/11/2009. Πιστεύετε μήπως ότι τους νοιάζει;

Νομίζω, αγαπητοί φίλοι ότι είτε πρέπει να συνηθίσουμε σε αυτή την τακτική, είτε να μην πιστεύουμε τίποτα πλέον. Τα ίδια άλλωστε έκαναν και με άλλα θέματα, όπως πρόσφατα αυτό του Προαστιακού που ενώ δεν ψήφισαν να μπει στην πόλη, δήλωναν στις εφημερίδες την επομένη πόσο πολύ τελικά τον θέλουν!

Ακολουθεί σχετικό απόσπασμα από σχετική μου ομιλία μου στο Δημοτικό συμβούλιο της 12/11/2009:



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτος ειναι ικανος του χρονου που θα χασει τις εκλογες να βγει να ανακοινωσει οτι νικησε!