Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΟΧΙ στα λύματα άλλων περιοχών στο Λουτράκι


Κατά την συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 και συζητουμένου του θέματος μεταφοράς λυμάτων από την περιοχή του δήμου Βέλου – Βόχας στον βιολογικό Λουτρακίου – Κορίνθου και επέκτασης αυτού, δεν απαντήθηκαν βασικά ερωτήματα όπως:

1) Γιατί πρέπει να δεχθούμε εμείς, ένας κατ’ εξοχήν τουριστικός Δήμος, τα λύματα τους, που ήδη το Βέλο τα οδηγεί στον βιολογικό Κιάτου;

2) Γιατί δεν ισχύει και για το Ζευγολατιό αυτό που ισχύει για την κ. Βρύση ότι ως μη παραλιακός οικισμός δεν εντάσσεται στο πρόγραμμα μεταφοράς λυμάτων;

3) Δεν καθορίζεται σαφώς στον τίτλο του θέματος ότι προβλέπεται αναβάθμιση επεξεργασίας των λυμάτων του βιολογικού, η δε αναφορά περί επέκτασης του δεν μπορεί να το προσδιορίσει.

4) Η δημόσια απάντηση του Δημάρχου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ότι «ήταν λάθος μου» σε ερώτηση μου γιατί πέρυσι και συγκεκριμένα στις 30/3/2011 όταν είχαν φέρει το ίδιο θέμα εκτάκτως και πιεστικά ότι θα χάναμε εκατομμύρια Ευρώ αν δεν το ψηφίζαμε το ίδιο εκείνο βράδυ, αφού το πρωί θα έληγε η προθεσμία ένταξης του, δεν αποσαφηνίζει πώς 14 μήνες μετά δεν έχει λήξει ακόμα η προθεσμία.

Μετά από αυτά τα ασαφή για το πραγματικό όφελος του Δήμου μας από την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα, που μοναδικό όφελος θα είχε την αναβάθμιση του βιολογικού, ενώ ο Δήμος Κορινθίων έχει προσδιορίσει σαφέστατα το έργο που προωθεί και αδυνατώντας κάθε φορά να παριστάνουμε τους ντεντέκτιβς για να βρίσκουμε που κρύβεται η αλήθεια, καταψηφίσαμε το συγκεκριμένο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: