Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Απολογισμός Δημάρχου κ. Γκιώνη για το έτος 2008

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: “Ο χαρακτήρας της σημεριvής συvεδρίασης είvαι διπλός. Αφ' εvός έχει τo χαρακτήρα λoγoδoσίας και εvημέρωσης τoυ πoλίτη, για όσα έγιvαv τov περασμέvo χρόvo και αφ' ετέρoυ vα αvαδείξει τη στρατηγική της δημoτικής αρχής και πώς βήμα βήμα, υλoπoιoύμε τη λαϊκή εvτoλή, vα δρoμoλoγήσoυμε τηv αvάπτυξη τoυ τόπoυ μας.”

(Απόσπασμα από την συνεδρίαση του Δ.Σ. της 26/6/09)

Ας δούμε λοιπόν μετά την παραπάνω εισαγωγή, τι ανέφερε ως σημαντικότερα επιτεύγματα της θητείας του ο κ. Δήμαρχος μέσω των οποίων αναδύεται η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ της ... ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ του τόπου:

● Αγορά 120 κάδων, 20 κovτέιvερς, 1 αυτοκίνητο απoκoμιδής για κovτέιvερς, 1 φoρτηγό αvατρεπόμεvo άvω τωv 20 τόνωv, 1 φoρτηγό 4Χ4, 1 διπλoκάμπιvo φoρτηγό 4, 5 τόνωv

● Ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητoς με 30 επoχικoύς εργάτες

● Απολύμανση κάδων απορριμμάτων

● Γενικό πλύσιμο απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων του Δήμου

● Πρόγραμμα ανακύκλωσης

● Αγορά 130 παγκακιών και αρκετών οργάνων παιδικών χαρών

● Καθαρισμός και απολύμανση σε 15 σιντριβάνια

● Εγκατάσταση των συνεργείών καθαρισμού του Δήμου στα παλιά σφαγεία

● Αγορά αποθηκών υλικών καθαριότητας

● Δημιουργία χώρου στάθμευσης πίσω από τη Λέσχη Αξιωματικών

● Οδοποιία και αναπλάσεις στο Δήμο

● Κολυμβητήριο

● Πυροσβεστικός σταθμός Περαχώρας

● Νέο κοιμητήριο

● Ηλεκτροφωτισμοί

● Μεταφορά φωτιστικών στην παραλία από την πάνω πλευρά στην κάτω πλευρά

● Ενέργειες για τη δασοπροστασία

● Ευρυζωvικότητα

● Βρεφονηπιακός σταθμός

● Επισκευές στα σχoλικά κτίρια

● Ίδρυση μουσικής σχολής

● Αρχιτεκτονική μελέτη για τον Αγιo Αvδρέα

● Διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων

● Έναρξη κατασκευής γήπεδου Ισθμίας

Η “μνημειώδης” αυτή αναφορά του κ. Γκιώνη άφησε «άφωνους» για μία ακόμα φορά τόσο εμάς όσο και τον κόσμο που παρακολουθούσε το Δημοτικό συμβούλιο από την έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής.

Τα προαναφερόμενα έργα θα μπορούσαν να χωριστούν σε 3 κατηγορίες:

α) Έργα που είχαν δρομολογηθεί και σχεδόν ολοκληρωθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή (Δημιουργία χώρου στάθμευσης πίσω από τη Λέσχη Αξιωματικών, Ευρυζωvικότητα, Βρεφονηπιακός σταθμός) και άλλα που είχαν επίσης δρομολογηθεί αλλά σκοπίμως καθυστέρησαν για να τα οικειοποιηθούν (Κολυμβητήριο, Νέο κοιμητήριο) με την γνωστή τακτική. Ειδικά για το Κολυμβητήριο έχουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ να πούμε και θα επανέλθω με νέα ανάρτηση.

β) Έργα που καλώς μεν έγιναν και τα οποία στη μεγάλη τους πλειοψηφία επαναλαμβάνονται κατ έτος και βεβαίως στηρίξαμε και υπερψηφίσαμε (Πρόγραμμα ανακύκλωσης, Οδοποιία και αναπλάσεις στο Δήμο, Ηλεκτροφωτισμοί, Ενέργειες για τη δασοπροστασία, Επισκευές στα σχoλικά κτίρια, Ίδρυση μουσικής σχολής, Αρχιτεκτονική μελέτη για τον Αγιo Αvδρέα, Διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, Έναρξη κατασκευής γηπέδου Ίσθμιας).

γ) Για τα υπόλοιπα, η αναγγελία τους και μόνο ως έργων που οδηγούν τον τόπο στην ανάπτυξη προκάλεσαν το μειδίαμα των παρευρισκομένων. Αλήθεια πόση σοβαρότητα μπορεί να έχει ένας Δήμαρχος που παινεύεται π.χ. για τον καθαρισμό 15 σιντριβανιών ή την αγορά τραμπάλων και τσουληθρών;

Για τον Πυροσβεστικό σταθμό της Περαχώρας, αλλά και για την συγκεκριμένη θέση που αναγέρθηκε θα αναφερθώ επίσης σε νεότερη ανάρτηση.

Το ενδιαφέρον όμως, όπως αποδείχθηκε αμέσως μετά, εστιάσθηκε στο ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ για το 2008 ο κ. Δήμαρχος τι δηλ. «ΞΕΧΑΣΕ» να μας ενημερώσει.

Δείτε παρακάτω αποσπάσματα από την τοποθέτηση μου στο συγκεκριμένο Δημοτικό συμβούλιο.



Εμείς θα συνεχίσουμε τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις μας μέχρις ότου ο κ. Δήμαρχος σταματήσει να απεμπολεί τις προσωπικές του ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση που έχει οδηγήσει το Δήμο.

Μέχρις ότου σταματήσει να μιλάει για «τραμπάλες» και εστιάσει στα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοείται όταν λέτε ότι θα πείτε πολλά για το Κολυμβητήριο ?

Ξέρετε ότι έξω στα καφενεία & στα στέκια της πόλης, λένε πολλά και "περίεργα" για το συγκεκριμένο έργο?

1. Εχετε ενημερωθεί για το ποιά εταιρεία κατασκευάζει το έργο αυτό και ποιά η σχέση της με άλλα μεγάλα έργα εν εξελίξει στον Δήμο μας?

2. Ξέρετε να μας πείτε πως έγινε η διαδικασία του διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου και αν έγινε σύμφωνα με τους κανόνες της ελέυθερης αγοράς και του επιθυμητού για τον Δήμο συναγωνισμού μεταξύ των εργολάβων?

3. Γιατί δεν μιλήσατε τότε κε Παύλου, όταν το έργο δόθηκε με τον τρόπο που δόθηκε και με σχεδόν μηδενική έκπτωση?

4. Ξέρετε ότι ετοιμάζονται (με νέους διορισμένους Επιβλέποντες Μηχανικούς από την Περιφέρεια Πελοποννήσου !!!), να κάνουν "πράγματα και θαύματα" στο έργο με αλλαγή του κόστους προς τα πάνω σε εξωφρενικά νούμερα και με αφορμή αστείες δικαιολογίες?

Περιμένουμε την απάντηση σας με ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Παυλο ειλικρινα συγχαρητηρια για την αντιπολιτευση που κανεις.Εισαι παντα διαβασμενος ενημερωμενος και ξερεις που ειναι το προβλημα.Σε βλεπουμε στα δημοτικα συμβουλια και σε χαιρομαστε.Συγκρινουμε με τον σημερινο δημαρχο και μας πιανει καταθλιψη.Το παθος σου για το δημο πρεπει να γινει παραδειγμα για πολλους νεους.Εχεις καταφερει να σεβονται τις αποψεις σου ολοι και φιλοι και αντιπαλοι και ας διαφωνουνε και αυτο ειναι το πιο σημαντικο.Συνεχισε με το ιδιο παθος και ειμαι σιγουρος οτι οι λουτρακιωτες επειδη ειναι περηφανοι και δεν ανεχονται να εχουν διορισμενο δημαρχο θα σε δικαιωσουν.

Ενας φιλος