Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση - Η πρόταση μας

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29/10/09 συζητήθηκε το θέμα των συνενώσεων των Δήμων στα πλαίσια της εφαρμογής του «Καποδίστρια 2» που εξήγγειλε η νέα κυβέρνηση στις προγραμματικές της δηλώσεις.

Το θέμα εισήλθε για συζήτηση με πρωτοβουλία μας και κατόπιν υπογραφών των δημοτικών συμβούλων: Παύλου, Γιαννούλη, Κυριάκη, Φάνη, Πρωτοπαππά, Γεωργίου Αθ., Κούτμου.

Θέμα: “Εξέταση αιτήματος επτά (7) δημοτικών συμβούλων για λήψη Απόφασης επί της πρότασης του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνενωθεί ο Δήμος μας με τους Δήμους Κορινθίων, Αγίων Θεοδώρων, Σαρωνικού, Σολυγείας και Λεχαίου με πρωτεύουσα την Κόρινθο, στη διοικητική μεταρρύθμιση με την ονομασία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2”.

Ως γνωστόν η μελέτη του ΙΤΑ (Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης) προβλέπει δύο σενάρια για το Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας:
α) Συνένωση των δήμων: Κορίνθου, Λουτρακίου-Περαχώρας, Άσσου-Λεχαίου, Αγίων Θεοδώρων, Σαρωνικού και Σολυγείας με πρωτεύουσα την Κόρινθο.
β) Συνένωση των δήμων: Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων.

Παραθέτω παρακάτω απόσπασμα της εισήγησής μας:





Τελικά, το Δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:
- Να μην δεχτεί συνένωση του Δήμου μας με το Δήμο Κορινθίων
- Να ερευνηθεί η προοπτική συνένωσης με το Δήμο Αγ. Θεοδώρων
- Να μην υπάρξει καμία μεταβολή στα υφιστάμενα όρια του Δήμου μας παρά μόνο στα πλαίσια της συνένωσης νέου Δήμου.

Παρόλα αυτά, δυστυχώς οι προσπάθειες εκ μέρους της Δημοτικής αρχής εμπαιγμού των πολιτών του Δήμου μας συνεχίζονται με «Δελτία τύπου» ή δηλώσεις αξιωματούχων της που επιχειρούν να κάνουν, ως συνήθως, το μαύρο άσπρο. Όπως:
α) στην περίπτωση του δεματοποιητή που ενώ αποφάσισαν να φέρουν εδώ τα σκουπίδια 9 δήμων της Ανατολικής Κορινθίας και απαγορεύτηκε τελικά από την Αρχαιολογία, εν τούτοις προσπαθούν να πείσουν ότι οι ίδιοι τον απομάκρυναν!
β) στην περίπτωση της εισόδου του Προαστιακού στο κέντρο του Λουτρακίου, θέμα το οποίο μετά την αδράνεια τους εισαγάγαμε για συζήτηση στο Δ.Σ. και ενώ το πολέμησαν, διαβάσαμε στην εφημερίδα την επομένη ότι είναι υπέρ!
γ) επί του θέματος του «Καποδίστρια 2», που μετά πολλές αναφορές μας στο Δ.Σ. και επειδή ο κ. Δήμαρχος αδιαφορούσε, αναγκαστήκαμε να το φέρουμε για συζήτηση με συλλογή υπογραφών. Παρότι η απόφαση διαμορφώθηκε κατά την συνεδρίαση με την συνεργασία όλων των πλευρών, ο κ. Δήμαρχος ξυπνώντας από την αδράνεια του και προσπαθώντας κατά την προσφιλή του τακτική να την «καπελώσει» εξέδωσε από πάνω και δελτίο τύπου με τίτλο «Ομόφωνα αποδεκτή η πρόταση Γ.Γκιώνη».

Προφανώς τους διαφεύγει ότι οι συνέδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου μεταδίδονται από την τηλεόραση!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια κ.Παύλου που στα μεγάλα θέματα πρωτοστατείτε όπως και με τον προαστιακο, το δεματοποιητή και τώρα με το καυτο θεμα της συνενωσης με την Κόρινθο. Δεν μπορουμε να πιστεψουμε οτι θα αφανιστει ο δημος μας και θα εχοθμε πρωτευουσα την Κορινθο

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω κ. Παύλου οτι πρεπει να κανουμε αγωνα για ανεξαρτοποιηση του Δημου μας .Γιατι θα υπαρξη μεγαλητερη υποβαθμηση στην ειδη υποβαθμησμενη περιφερεια Περαχωρα-Μπισια-Σχοινος.Θα περασει η τετραετια αυτη χωρις κανενα εργο φανταζεστε τι θα ακολουθησει μετα την συνενωση στις περιοχες αυτες. Θα ειθελα ενα σχολιο σας. Ευχαριστω.

Παύλος Παύλου είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ,
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΑΛΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ.
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2"
Η ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΔΕ ΛΟΓΩ ΥΠΑΡΞΗΣ ΠΟΛΛΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓ.ΘΕΟΔΟΡΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΙΤΑ (Ινστιτουτο Τοπικης Αυτοδιοικησης)
ΦΙΛΙΚΑ
Π.ΠΑΥΛΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΥΛΕ ΦΕΡΕ ΠΑΛΙ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙ ΚΑΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ[ΔΙΑΦΗΜΗΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ].ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΗΓΗΘΟΥΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗΣ ΓΚΙΩΝΗ.Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η ΣΤΟΥΣ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΥΣ ///////////////// ΓΙΩΡΓΟΣ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ Κ. ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΕΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΑΤΕ ΟΜΩΣ ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΚΑΤΕΒΕΝΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΣΥΝΔΗΑΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΣ ΤΟΥ Κ. ΓΚΙΩΝΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!ΟΤΑΝ ΤΟ 2006 ΑΣΚΟΥΣΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ-ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΑ ΓΚΙΩΝΗ (ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ) ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ....ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΥΛΟΥ!ΟΛΑ ΟΙ ΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΖΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΘΕΜΑΤΑ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΤΟΥΝ ΟΙ "ΑΡΧΟΝΤΕΣ" ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ,ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΟΙΚΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΩΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ!ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ?ΠΟΤΕ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΚΙΟΛΑΣ?ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΙΒΑΝΙΑ!ΚΡΙΜΑ...!ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ!