Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Εγκατάλειψη και ασυδοσία

Οι στοιχειώδεις παροχές της διοίκησης ενός Δήμου ή μιας Κοινότητας προς τους πολίτες τους, είναι η καθαριότητα και η ύδρευση.

Αν αυτά δεν μπορούν να παρασχεθούν επαρκώς, απορίας άξιον αποτελεί, τι περισσότερο μπορούν να πράξουν αυτοί πού διοικούν, προς όφελος του τόπου.

Ας δούμε όμως την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας.

Παραμελημένα παραμένουν τα Δημοτικά διαμερίσματα. Και των Ισθμίων και των Πισσίων. Φωνές έρχονται από παντού. Από το Σχοίνο, τα Στραβά, τη Βουλιαγμένη. Από τον Άγιο Χαράλαμπο, την Αλκυώνα, τον Κάβο, τον Παράδεισο.

Σε απόγνωση βρίσκονται και οι οικιστές γύρω από το Λουτράκι. Από την Κατουνίστρα και τον Φλοίσβο έως το Καρπουνάρι και από το Χαρβάτι έως την Φιλοθέη, τον Άγιο Σώζοντα και τη Γαλήνη. Παντού διαμαρτυρίες, παντού αγανάκτηση.

Τους έπνιξαν τα σκουπίδια, τα ξερά χόρτα και τα εγκαταλελειμμένα αντικείμενα. Όλες οι προϋποθέσεις για φωτιά. Αν υπάρξει η σπίθα;

Η Περαχώρα ευτυχώς, δεν φαίνεται να έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Στο Λουτράκι, σκουπίδια σ’ όλους τους δρόμους, γύρω από τους κάδους και στα ξεχειλισμένα καλαθάκια.

ΒΡΩΜΑ αλλά και ΑΣΥΔΟΣΙΑ σε ολόκληρη την πόλη.

Βαριές οι λέξεις, αλλά χαρακτηριστικές της πραγματικότητας.

Πώς αλλιώς άλλωστε, θα απεδίδετο η εικόνα της μαυρίλας, και η αίσθηση να την πατάς και να κολλά το παπούτσι σου πάνω στις πλάκες των πεζοδρομίων, ιδιαίτερα στο κέντρο του Λουτρακίου;

Πάρτε εικόνες γύρω από τις δύο κεντρικές πλατείες- του ΚΤΕΛ και της 25ης Μαρτίου- και πέστε μου αν έχω άδικο.

Περπατήστε τον πεζόδρομο της Αγ. Ιωάνου και αυτούς που οδηγούν από την Ελ. Βενιζέλου και την Εθν. Αντιστάσεως προς τη θάλασσα, κοιτάξτε τα μάρμαρα, τις πλάκες, τα παρτέρια και τα πέτρινα καθιστικά, τα συντριβάνια. Πλήρης εγκατάλειψη. Ούτε τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την κατασκευή τους δεν λυπούνται. Τα σχοινιά που μπήκαν πριν οκτώ χρόνια για να στηρίξουν τα νεοφυτευμένα τότε δέντρα ακόμα εκεί βρίσκονται.

Δεν ξαναζήσαμε τέτοιες εικόνες.

Πότε ξαναείδαμε εναέρια πανώ από τη μια άκρη του δρόμου ως την άλλη στο Λουτράκι;

Ούτε η Δημοτική αρχή του κ.Γιωτάκη, ούτε και εμείς, επιτρέψαμε ποτέ την ανάρτησή τους.

Και τώρα, η ίδια η Δημοτική αρχή όχι μόνο διαφημίζει διάφορες εκδηλώσεις με δικά της πανώ, αλλά επιπλέον αδιαφορεί και να τα κατεβάσει μετά τη λήξη τους.

Αφίσες – αφίσες παντού. Σε όλη την πόλη. Ιδιαίτερα στην είσοδο της από τον Ισθμό ως την καρδιά της. Όλη η Κορινθία εδώ διαφημίζεται. Ουδείς τους αποτρέπει. Ουδείς ενδιαφέρεται. Θα πει κανείς, εδώ αφισοκολλά ο ίδιος ο Δήμος!!!

Παρατηρείστε τις κολώνες φωτισμού. Άλλαξαν χρώμα και από πράσινες, έγιναν κίτρινες από τα επικολλημένα ενοικιαστήρια.

Ρίξτε μια ματιά στα παρτέρια στις άκρες των πεζοδρομίων.

Κοιτάξτε τις παιδικές χαρές, τις πλατείες του κέντρου του Λουτρακίου, στη Χατζοπούλου, στα Αλώνια, στην πλατεία παιδιού, στη Γκράβα.

Πάρτε γεύση το πώς κατάντησαν το Συνοικισμό.

Προσέχετε όταν περπατάτε στα πεζοδρόμια και τους πεζόδρομους. Παντού παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Είναι της μόδας πλέον το παρκάρισμα στους πεζόδρομους. Τα σήματα της τροχαίας παραβιάζονται, τα μάρμαρα και οι πλάκες των πεζοδρόμων έχουν θρυμματιστεί από το βάρος των αυτοκινήτων. Τα ρείθρα έχουν καταστραφεί.

Οι διαβάτες, οι περιπατητές, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι μητέρες με τα καροτσάκια, κάνουν «σλάλομ» για να βρουν διέξοδο. Ουδείς νοιάζεται, ουδείς ενδιαφέρεται.

Προσπαθήστε να διασχίσετε την κεντρική λεωφόρο της Ελ. Βενιζέλου. Αληθινή περιπέτεια. Ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους. Ξεθωριασμένες διαβάσεις πεζών που παρά τις επανειλημμένες παρατηρήσεις μας στο Δημοτικό συμβούλιο παραμένουν αόρατες.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι μόνο σε οργανωμένη και συγκροτημένη πόλη δεν αρμόζει η κατάσταση που καθημερινά βιώνουμε όλοι μας.

Όποιος θέλει, κάνει ότι θέλει, όποτε το θέλει. Πόλη χωρίς μέτρο, πόλη χωρίς σειρά. Πόλη ΑΣΥΔΟΤΗ.

Θα ρωτήσει ίσως κάποιος: Επί των ημερών σας όλα ήταν καλά;

Απαντάμε: Βεβαίως όχι. Είχαμε φθάσει όμως, σε αναγνωρισμένα από όλους υψηλά επίπεδα. Σε ευρωπαϊκά επίπεδα.

Πάντα, όμως, θα υπάρχει το καλύτερο. Γι’αυτό το καλύτερο παλεύαμε.

Οι δημότες όμως, τους πίστεψαν και αποφάσισαν αλλαγή διοίκησης το 2006, για καλύτερη πορεία και όχι για να τον γυρίσουν σε τριτοκοσμικές εικόνες και πρακτικές.

Τελειώνοντας, μιας και είναι μέρες διακοπών θα κλείσω με λίγο χιούμορ.

Έπρεπε μάλλον να είχαμε φανταστεί, τι κατάσταση θα αντιμετωπίζαμε, όταν διαβάζαμε το προεκλογικό πρόγραμμα της «Παρέμβασης» του κ. Γκιώνη.

Ας δούμε ένα απόσπασμα από το προεκλογικό τους πρόγραμμα:











.

Δεν το πιστεύετε;

Γιατί πιστεύετε αυτά πού βλέπετε 32 μήνες τώρα;

Δυστυχώς όμως εδώ ισχύει η φράση:

"ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ"

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΣΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ" ΣΟΥ ΛΕΕΙ

ΚΑΛΑ ΧΟΥΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ;

ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

Ανώνυμος είπε...

Πως αλλοιώς μπορούσε να διοικήσει ένας άνθρωπος που του λένε να πάει να κρυφτεί και παίζει...με τα κινητά του;
Εχετε ευθύνες που φτάσαμε στον κ.Γκιώνη..
Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ και για πρώτη φορά θα σας ψηφίσω και ελπίζω να μην μου κοπεί το χέρι.
Αλλά η ήττα ήταν εκπαίδευση της ψυχής και του νούς σας και είμαι σίγουρος οτι αυτή την φορά θα πάνε όλα όπως πρέπει.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ...

Παύλος Παύλου είπε...

Αγαπητέ φίλε,
Έχεις δίκιο:
α) Για την ευθύνη που μου αναλογεί.
Και δεν είναι μικρή.
Άλλωστε, είναι ένας από τους λόγους, πού θα συμμετέχω και πάλι
στις Δημοτικές εκλογές του 2010.
β) ΝΑΙ. Ήταν εκπαίδευση ψυχής και νου.
Και όχι μόνο.
Πολλά έχουν ήδη αναθεωρηθεί.

Σ' ευχαριστώ πολύ.
Π.Παύλου

Ανώνυμος είπε...

Εχετε δικιο. Το Λουτρακι οντως ειναι σε μαυρα χαλια απο πλευρας καθαριοτητας. Ο αντιδημαρχος καθαριοτητας τι κανει; Καλα αυτος ζει στα Ισθμια. Ο δημαρχος δεν βλεπει; Τι θα γινει τελικα; Τι θελουν να βγουμε να καθαρισουμε εμεις; Τα πεζοδρομια ειναι καταμαυρα. ΝΤΡΟΠΗ!

ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

O ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ σήμερα σε λυτρώνει απο ένα πολύ μεγάλο βαρίδι που είχες και σε δίνει πλέον ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ στην κοινωνία.
ΟΣΟ πιο ΜΑΚΡΙΑ ΣΟΥ τόσο περισσότερο ο κόσμος του Λουτρακίου θα έρχεται κοντά σου...!
Σε ευεργέτησε το πρωτοσέλιδο του Γιαλοψού..
Αρκεί να μην τον δούμε σε κανένα 2 χρόνια στο δημαρχείο και τον Γιαλοψό...!!!!
ΕΛΕΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Καλό το σχόλιο της Ελένης,αλλά θα πρέπει Παύλε και άλλα βαρίδια να απομακρύνεις από κοντά σου και ιδιαίτερα κάποιο, που τελευταία φέρεις πάντα μαζί σου.Σου κάνει πολύ ζημιά στην όλη καινούργια,κατά τα λεγόμενά σου, προσπάθεια. ΓΙΩΡΓΟΣ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι πικράθηκαν χρόνια ολόκληρα απο το ανεξήγητο κόλλημα σου με τον Κουκουλά!!

Ας δείς επιτέλους πως όταν ολόκληρη η πόλη έβριζε εσύ επέλεγες να τον έχεις στενό συνεργάτη σου προκαλώντας το κοινό αίσθημα!!!

Έχει δίκιο ο φίλος για το καλό που σου κάνει το δημοσιευμα του Γιαλοψού

Σε αποδίδει λευκό στην κοινωνία αλλά..ΠΡΟΣΕΧΕ Το δις εξαμαρτείν!!!

Ανώνυμος είπε...

Να συμμετεχετε στις επομενες εκλογες ...αλλα μηπως ειναι υπερβολικο? μηπως πρεπει να εχετε ηδη να εχετε κοντα σας και τον διαδοχο σας εφοσσον χρειαζετε να συνεχισει η αδεσμευτη κινηση πολιτων.
και ο διαδοχος δεν χρειαζεται να ειναι αυτος που εχει τους περισσοτερους σταυρους αλλα εκεινος που εχει περισσοτερη και καλυτερη επικοινωνια με τους πολιτες της πολης μας.
Παντως σε οσους φιλους αναφερουν προσωπα και καταστασεις καλο θα ηταν να αναφερονται συγκεκριμενα ονομα και οχι του τυπου βαριδια και τετοια. ειναι καταρχην κακο προς τον κυριο παυλου αλλα και αοριστο.Αρα ειναι ατοπο.
καλημερα και καλο χειμωνα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ. ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΤΟΥ 5% ΚΑΙ 10 % ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΠΑΥΛΟΥ. ΠΛΕΟΝ ΒΑΛΑΜΕ ΜΥΑΛΟ. Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ, ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ, ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΛΠ) ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΝΑ ΠΛΥΝΟΥΝ.

ΑΝΤΩΝΗΣ - ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Ανώνυμος είπε...

Ο Ευπρεπής πολίτης λέει

Καλορίζικο!!!!
Διάβασα σήμερα στο Blog Δημοτικά για το δικό σου blog και μπήκα.Είναι όμορφο και καλοφιαγμένο.Θα έχεις διαβέσει φαντάζομαι τα σχόλια που ΄παλιότερα έχω γράψει για την ήττα σου και την στάση σου. Ποτέ δεν έχω πρόθεση να προσβάλω ανθρώπους που λίγο η πολύ έχουν προσφέρει στην πόλη,αλλά γράφω καυστικά σχόλια για να ξυπνάνε συνειδήσεις.¨οταν βλέπεις την δουλειά που με αίμα έχεις στήσει να πεθαίνει στην κρίση έχεις απαίτηση τουλάχιστον να ακούσεις μιά καλή κουβέντα από τον Δήμαρχο, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.Εσύ έχασες αλλά εμείς λουστήκαμε τον αόρατο Γκιώνη.Εμείς ακούσαμε βλακείες για στρατιές Κινέζων τουριστών εμείς είδαμε το υδροθεραπευτήριο να χάνει χρονιές λειτουργίας και μαζί του τζίρους.Επιστρέφουμε πάλι πίσω αλλά αυτή τη φορά θα πετάξουμε ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ αν και εσύ μας πουλήσεις.Είσαι έτοιμος ;;; Εμείς απλώς απελπισμένοι!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗ.
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ